Skötselråd dvärghamster

Mina hamsterungar hanteras dagligen och får en varierad kost av torrfoder fri tillgång och färskmat ett par gånger i veckan. Näringen är absolut viktigast under deras uppväxt för att främja att de har en optimal tillväxtkurva och fram för allt blir handtama och trevliga. De flesta av mina köpare är vanliga barnfamiljer som då självklart vill ha snälla djur som trivs med att bli hanterade av barn och vuxna.

Hamstrar finna i flera olika färger. Min sida om Campbells färger och genetik hittar du här!

Hamstrar

Campbells dvärghamster

Letar du dvärghamster är du varmt välkommen att kontakta mig så berättar jag om några kullar är planerade i dagsläget. Har jag inga egna kullar planerade kan jag hänvisa till annan lokal uppfödare.

Alla mina dvärghamstrar är renrasiga Campbells med lång dokumenterad stam. Jag brukar åka utomlands ett par gånger per år för att sprida den bra nordiska Campbells stammen till andra länger samt köpa lite nytt blod till Sverige av seriösa uppfödare i England och några få andra länder. Jag har ett noga samarbete med andra uppfödare i Sverige och även ute i Europa för att kunna bredda avelsbasen ytterligare och kunnat fortsätta med min avelsinriktning som främst är teckningen Platinum i olika grundfärger.


Tidigare

Nedan finns ett urval av de dvärghamstrar som har bott hemma hos mig.


Tävlingsresultat

Adonis blev årets vinstrikaste Campbells dvärghamster för Svenska Hamstersällskapet under 2018. Han har även ställs ut i danmark och lyckats bli dansk champion också. Ett riktigt roligt resultat för min BEW och Plainum linje <3Inte att glömma att på Europautställningen som arrangerades av Danska Hamstersällskapet blev Tsunamis Ariana, Black Eyed White Bästa Junior, Best in Show 4 för en domare (mot alla arter), bästa Campbell overall bland alla domare, samt även Best of Best nr 2 (alla arter) slagen av en riktigt bra Vintervit dvärghamster. Ariana är brorsbarn till Adonis men med ännu bättre öron och huvud och ställdes ut under senare delen av 2018. På Europautställningen fick hon även 3 cert på raken och blev korad Europachampion på en och samma gång. Jag är jättestolt då konkurrensen var hård med över 120 djur anmälda! Ariana har nu sin första kull med en fin hane <3

© Tsunamis 2008