Skötselråd dvärghamster

Mina hamsterungar hanteras dagligen och får en varierad kost av torrfoder fri tillgång och färskmat ett par gånger i veckan. Näringen är absolut viktigast under deras uppväxt för att främja att de har en optimal tillväxtkurva och fram för allt blir handtama och trevliga. De flesta av mina köpare är vanliga barnfamiljer som då självklart vill ha snälla djur som trivs med att bli hanterade av barn och vuxna.

Hamstrar finna i flera olika färger. Min sida om Campbells färger och genetik hittar du här!

Hamstrar

Campbells dvärghamster

Nedan finns ett urval av de dvärghamstrar som bor hemma hos mig. Alla mina dvärghamstrar är renrasiga Campbells med lång dokumenterad stam. Jag brukar åka utomlands ett par gånger per år och brukar då importera lite nytt blod till Sverige. Långsiktiga målet är bland annat att ta tillvara på linjer som inte alla andra uppfödare har för att kunna bredda avelsbasen. Det betyder också att jag säljer sparsamt med djur till andra uppfödare under en tid. Målet för 2018 är att starta en liten skara Black Eyed White, jag är ju så löjligt förtjust i vitt! Klicka på små bilderna för att få upp större.

Pensionärer


Guldhamster

Just nu bor det 2st guldhamstrar hos Tsunamis. Några kullar har fötts här men i dagsläget är guldhamstrarna endast som sällskap.

© Patricia Söderqvist 2008