Uppfödningen idag

På mössen inriktar jag mig på Hereford i self (Svart/Choklad/RY) med lite tickat emellanåt (Cinnamon). Enstaka andra färger förekommer.

Jag föder även upp Campbells Dvärghamster och målet ligger på Black, Agouti, enstaka Chocolate och Platinum men även andra färger kan dyka upp.

På gerbilerna föder jag upp Orange Mold, Dark Eyed Honey samt Grey Agouti i liten skala.
Dansk Mus & Gerbilklubb uppfödarprov genomfört 24 september 2015

Om Tsunamis

Jag som har Tsunamis uppföning heter Patricia och har ett intresse för design, djur och böcker. Uppvuxen på landsbygden bland djur och natur allt ifrån hunduppfödning, katter, höns och mer därtill. Förutom intresset för djur inom familjen så har jag gått en 3-årig grundutbildning i djurvård något som har varit mycket lärorikt och kul. Jag har haft 15 veckor mycket varierande pratik allt ifrån djuraffärer, djurgrossisten Åkello till Kolmården och intilliggande Tropikariet. Vill ni fråga någonting om detta så fråga på.

Tsunamis uppfödning startade omkring 98 med gerbiler och därifrån har det rullat på. Jag har varit styrelsemedlem i Svenska GerbilFöreningen i många år och är utbildad domare på standard och petklass. Jag grundade SGF's avels & uppfödarråd och har hjälpt till att anordna uppfödarkurser. Hade en liten paus runt 2008 när utbildning fick ta fokus istället. 2011 kom intresset för föreingslivet tillbaka igen och jag var medlem och registrerad uppfödare i Svenska Hamstersällskapet med Gerbilsektion under ett par års tid. Men intresset för gerbiler inom Sverige var lågt under dessa år och vi var bara några få registrerade uppfödare totalt, tyvärr inte som högtiden under SGF's tid med över 10 registrerade gerbiluppfödare och stora utställningar.

Ett par år senare valde jag att stödja Dansk Mus & Gerbilklubb eftersom jag bor på västkusten och har lätt att åka över till Danmark vilket förvånandsvärt nog innebar färre restimmar än tidigare. DMG grundades 2014 och jag ville gärna hjälpa i uppstarten så där blev jag styrelsemedlem och även uppfödningen registrerad hos dem. Intresset för mössen har funnits i perioder men tog ordentlig fart 2011 och jag har även varit aktiv i SVEMUS mellan 2013-2018.

Dvärghamstrarna har i perioder funnits hemma hos mig till sällskap och enstaka kull och idag har jag ett litet gäng Campbells sedan 2015 och är aktiv inom Svenska Hamstersällskapet. Planerna för året är att utveckla min gerbiluppfödning och fokusera på den, samt även fortsätta med Campbells.

Jag både exporterar och importerar djur inom hela Europa.

I dagsläget har jag behållt djurintresset som hobby istället för yrke och arbetar som marknadskoordinator på ESAB. Smådjuren har fått sällskap av en katt och jag är bosatt i Partille strax utanför Göteborg.

Här finns och har funnits:    Möss    Hamster    Katt    Råttor    Gerbiler   

Medlem,  reggad uppfödare i Danska Mus & Gerbilklubben     Medlem, reggad uppfödare i Svenska Hamstersällskapet


         
© Patricia Söderqvist 2008