Uppfödningen idag

Här finns i dagsläget ett 40-tal gerbiler och en handfull Campbells dvärghamster. Det tas ungefär 1-5 kullar per år och kommer hållas i den nivån framöver.

Tanken har funnits att avveckla uppfödningen under många år. Jag känner att jag har lärt mig mycket av djuren under mina år som uppfödare, föreningsaktiv medlem/styrelsemedlem och domare. Det är fortsatt en väldigt rolig hobby och jag har lärt känna många människor genom åren. Intresset för djur kommer finnas kvar men inte som en stor hobby då jag känner att den tar mycket tid och plats. Planer finns för att köpa hus en dag, och då kan eventuellt hobbyn kickas igång lite större igen. Vem vet?

Om Tsunamis

Jag som har Tsunamis uppföning heter Patricia och har ett intresse för design, djur och böcker. Uppvuxen på landsbygden bland djur och natur allt ifrån hunduppfödning, katter, höns och mer därtill. Förutom intresset för djur inom familjen så har jag gått en 3-årig grundutbildning i djurvård något som har varit mycket lärorikt och kul. Jag har haft 15 veckor mycket varierande pratik allt ifrån djuraffärer, djurgrossisten Åkello till Kolmården och intilliggande Tropikariet. Vill ni fråga någonting om detta så fråga på.

Tsunamis uppfödning startade omkring 1998 med gerbiler och därifrån har det rullat på. Jag har varit styrelsemedlem i Svenska GerbilFöreningen i många år och är utbildad domare på standard och petklass. Jag grundade SGF's avels & uppfödarråd och har hjälpt till att anordna uppfödarkurser. Hade en liten paus runt 2008 när utbildning fick ta fokus istället. 2011 kom intresset för föreingslivet tillbaka igen och jag var medlem och registrerad uppfödare i Svenska Hamstersällskapet med Gerbilsektion under ett par års tid. Men intresset för gerbiler inom Sverige var lågt under dessa år och vi var bara några få registrerade uppfödare totalt, tyvärr inte som högtiden under SGF's tid med över 10 registrerade gerbiluppfödare och stora utställningar.

Ett par år senare valde jag att stödja Dansk Mus & Gerbilklubb eftersom jag bor på västkusten och har lätt att åka över till Danmark vilket förvånandsvärt nog innebar färre restimmar än tidigare. DMG grundades 2014 och jag ville gärna hjälpa i uppstarten så där blev jag styrelsemedlem och även uppfödningen registrerad hos dem.

Intresset för mössen har funnits i perioder men tog ordentlig fart 2011 och jag har även varit aktiv i SVEMUS med registrerad uppfödning mellan 2013-2018. Hos SVEMUS utbildade jag mig även som pet- och standarddomare med klar utbildning 2017. Sista kullarna möss togs under 2020 just nu är musuppfödningen vilande.

Dvärghamstrarna har i perioder funnits hemma hos mig till sällskap och enstaka kull sedan 2002 och idag har jag ett litet gäng Campbells med stamtavlor sedan 2015 och är aktiv inom Svenska Hamstersällskapet.

Jag har både exporterat och importerat djur inom hela Europa.

Här finns och har funnits:    Möss    Hamster    Katt    Råttor    Gerbiler   

Medlem, ledamot, reggad uppfödare i Svenska Hamstersällskapet


         
© Tsunamis 2008