Skötselråd möss

Undrar du något om musens färger? Kika in på min genetiksida den innehåller snart även exempelbilder för alla färger.

<<< Tillbaka till Artiklar


Mössen

Musuppfödningen har varit aktiv mellan 2011 - 2020 och jag haft fött upp många olika varianter genom åren. Främsta fokus har alltid varit teckningar i olika slag med Hereford/bläsat och Broken som två största varianter. Här har fötts över 500 muskullar och avkommor efter mina linjer finns över hela norden och i delar av Europa (Holland, Belgien, Polen, Tyskland, England).


Hereford/bläsad

På mössen har jag främst alltid inriktat mig på vittecknat. Favoriten är Hereford (bläsad) och var den jag hade som huvudfokus redan från start. Läs mer om hur det gick med detta projekt och se lite bilder på utvecklingen genom åren här.


Broken

Utöver Hereford/bläsat har Broken också varit med mig från start men jag valde att sluta med denna variant 2015. Det är en svår variant som kräver nogranna parningar och otroligt många kullar.


Övriga projekt

Utöver min huvudfokus på Hereford och allmäna intresse för vittecknade varianter har jag tidigare haft lite olika småprojekt igång. Ibland är det färger eller varianter som jag avser att para in på mina huvudprojekt eller helt enkelt färger och varianter som jag har ett så pass stort intresse för att de har funnits en längre period.


© Patricia Söderqvist 2008