Till Salu hittar du på den här sidan.

Gerbilkullar - Litet arkiv över mina tidigare gerbilkullar.

Planerat

Uppdaterad April/Maj

Här hittar du mina nuvarande avelsplaner. Hos Tsunamis föds det ett par kullar per år med huvudfokus på gerbilerna och enstaka kull på dvärghamster.

Undrar du över något eller vill lämna ditt intresse på en kommande kull så är du varmt välkommen att kontakta mig (notera dock att väntelista inte finns i nuläget). Håll utkik på Facebook för fler bilder och information om kullar som fötts.


Gerbiler

Ett par kullar kan komma att födas under våren/sommaren 2024. Kontakta mig vid intresse!


Campbells dvärghamster

Inga kullar planerade just nu.

  

Utställningar och events

Kalendarium

Inte uppdaterad! Hänvisar till min Facebooksida för vidare planeringar för årets utställningar.

Tidigare events

2018

10:e Mars arrangerade Svenska Hamstersällskapet årets andra utställning och denna gången i Stockholm, Henriksdalsberget. Dagen innan åkte jag ihop med Omar (Frozen) och Birgitta (Goldens) vilket resulterade i en lång men underhållande resa med övernattning på hotell.
PÅ utställningen hade de två inbjudna finska domare för dvärg/guld och även två svenska domare så riktigt många klasser att kunna ställa ut i! Jag satt sekreterare för finska dvärghamsterdomaren Jonna Tikka och lärde mig en hel del på vägen till att vara standarddomare för Campbell och Vintervit.

Domare dvärghamster Jonna Tikka Finland och Per Lundin, Sverige

Utställningsresultat:
Tsunamis Nini, Agouti - BIS5 samt cert
Tsunamis Henderson, Agouti Platinum - BIR2 Fin och BIR Senior Sve + 2 cert och blir Internationell Champion!
Tsunamis Adonis, BEW - 2 cert och blir också Internationell Champion!
Kinesen Elle, BEW - BIS6 och BIR

Picus Salmiak, Black Platinum tog även ett till cert och fick flytta tillbaka till Finland. Ett riktigt kraftpaket och superkondition fortfarande vid 1 års ålder.

20:e Januari Arrangerade SHS årets första utställning samt årsmöte i Sköldinge (Kallhäll). Jag ställde några få individer då de flesta precis sattes i avelspar inför vårens kullar till Houten mässan. Tsunamis Adonis, BEW lyckades knipa cert samt ä ven guldhamstern Tsunamis Frank Dalton.

Föreningsmässigt påbörjade jag min standardutbildning för Campbells och Vintervit samt så erbjöd jag även att arbeta i regstreringsgruppen eftersom jag redan har ett sådant ansvar i andra föreningar.


2017

11:e November Arrangerade SVEMUS Minnesutställning i Kallhäll, Stockholm ihop med Svenska Hamstersällskapet. Utställningen är speciell eftersom den hålls varje år till minne av Gunvor Edblad som grundade Svemus redan 1987. Den fina vandringspokalen får då byta ägare när en ny vinnare koras.
Själv dömde jag möss i standardklass så jag blev upptagen hela dagen. Synd att jag missade att mingla och titta mera på hamstrarna men tiden räcker ju inte till allting. Resultat på mina egna utställda djur kommer så småningom, foton tog tag så gott som inga så ni får hålla till godo med Svemus klockrena livestream på Facebook!

4:e November arrangerade Dansk Mus & Gerbil en utställning i Givskud. Några få ställde jag i petklass och de flesta i standardklass. Den här gången tog jag med några av de fina Cinnamon Herefords jag har hemma. Även 'gubben' Poirot fick följa med till petklassen. Är glad över de höga poängen med så få djur ställda.

Utställningsresultat:
Dommarfavorit Katrine: Tsunamis Clio, Cinnamon Hereford
Tsunamis Corvette, Cinnamon Hereford - 90p + cert
Tsunamis Century, Cinnamon Hereford satin - 90p + cert
Tsunamis Poirot, Cinnamon Hereford - 90p + petklass cert
Tsunamis Audi, Beige Fuzzy (hairless) - 90p + OST cert + Bästa junior OST
Tsunamis Yessica, PE Cream - 90p + cert

Även 3st promising (junior certifikat kvalitet) på Tsunamis Clio, Tsunamis Pristine och Tsunamis Siren. Klassvinnare blev Audi som OST junior med syster Athena som BOX OST junior.

10:e Juni Arrangerade Danskt Mästerskap i Roskilde hos Dansk Mus & Gerbil. Jag hade hoppats på en placering men det är tufft för mina tecknade möss att mötas mot stora enfärgade, och mina fuzzy i ostandardiserad klassen mot också stora enfärgade Lilacs. Nåväl bättre lycka nästa gång!

Utställningsresultat:
Tsunamis Lollo, Choklad Hereford - 90p (cert)
Tsunamis Kolibri, PEW fuzzy - 90p (sjv cert) + BOX sjv + BIS2 sjv
Tsunamis Modor, Fawn Banded satin - 92p (pc cert)
Tsunamis Rivstart, RY Brindle - 92p (pc cert)
Tsunamis Azazel, RY - 92p (pc cert)
Tsunamis Rio Grande, RY - 94p (pc cert)

30:e April arrangerade Danska Hamsterförening sin årsutställning i Måløv strax utanför Köpenhamn. 123 djur var anmälda totalt och jag hade anmält några av mina Campbell och 2st av mina nya guldhamstrar mest bara för skoj. Tsunamis Ace of Spades en förhållandevis ny bebis här hemma skötte sig exemplariskt och knep BIS1 i petklass. Det var inte tänkt att han skulle ställas i petklass utan standardklass, men hans färg var inte godkänd och utan en Ostandardiserad klass ställs djuren då i petklass. En glad men ändå trevlig överaskning! Domarna gillade även starkt mina Albinokillar så nu är förhoppningen att få stamtavlorna godkända med Danmarks hårdare regler på nogrann dokumentation och efter det kan jag börja registrera avkomma. Jag sitter på nålar men hoppas allt ska gå bra.

Utställningsresultat:
Tsunamis Ace of Spades, RE Lilac Platinum - BIS Pet + cert
Tsunamis Tradolan HP (pet)
Tsunamis Chapman HP 91p (standard 91p)
Doux Amours Corrine cert + HP (pet)
Doux Amours Roxanne Domarfavorit + HP 90p

17:e April arrangerade VHM events Exoknaag i Houten som allid varje år. Jag fick skeppat iväg många bebisar till sina nya ägare och även fick med mig några nya hem. Nytt för mig i år att de söta guldhamstrarna, något jag *adrig* tidigare tänkt ha... men tillslut sitter man där och vill ha de små liven ändå. Stort tack till Doux Amours uppfödning i Holland för förtroendet att köpa de små liven!

4:e Mars Arrangerade Dansk Mus & Gerbilförening årets första utställning i Givskrud. Av mina 8 möss ställda så fick 4 cert och 2 vann sin klass. Jag är absolut jättenöjd med det här superresultatet!

Årets djur 2016 korades även på den här utställningen och där hade Tsunamis Cudio lyckats knipa en placering för möss Ostandardiserade klassen. Superroligt och en superfin rosett! (bilder kommer)

Utställningsresultat:
Tsunamis Fiona, PEW satin BIS 1 + Best in Variety + cert - 96p
Tsunamis Elaine, Colorpoint fuzzy BIS OST + cert - 93p
Tsunamis Cerridwen, PEW fuzzy - 87p
Tsunamis Luska, Lilac Hereford cert - 91p
Tsunamis Poirot, Cinnamon Hereford - 87p
Tsunamis Lollo, Chocolate Hereford - 86p
Tsunamis Libre, Chocolate Hereford - 86p
Tsunamis Rio Grande, Recessive Yellow petklass cert (A-pris) - 90p

11:e Februari Arrangerade SVEMUS en dubbelutställinng i Motala, både lördagen och följande söndagen. Jag hade fått godkänt att få döma upp på både petklasss och standardklass på en och samma gång eftersom vi haft lite brist på utställningstillfällen och utbildningstillfällen så var det här ett utmärkt tillfälle att få alla samlade igen från norr & öster vilket har varit knivigt att få ihop innan. Jag blev godkänd med bra marginal i slutprovet där man jämför mitt resultat och befintlig domares resultat av 20 dömda djur. Vi skiljes bara åt på enstaka poäng vilket alltså är otroligt jämnt och synkat. Så roligt! :D

Utställningsresultat:
Tsunamis Libre, Choklad Hereford BIS 4 + cert + Bästa Tecknade
Tsunamis Keera, Sö Cream fuzzy Bästa OST
Tsunami Cerridwen, Tsunamis Rio Grande samt Tsunamis Libre fick cert (90-100 poäng av 100).
Tsunamis Mazda fick PK (85 - 89 poäng av 100).


2016


26:e November Arrangerade Svenska Dvärghamstersällskapet sin Jubileumsutställning i Stockholm. Det var två standardklasser och en petklass denna gången. Med lite mer erfarenhet i ryggen så hade jag bra förhoppningar på mina anmäla djur vilket jag fick bekräftat med denna fina rosettskörd <3

Utställningsresultat:
Tsunamis Tradolan JuBP3, JuBIR3, BIR1, BIS3, Cert
Tsunamis Obara, BIR3
Tsunamis Ellard, Bästa OST
Tsunamis LuLin, Cert

Samt Ju-BIR2 till Snögatans Helledussen och cert till nyinköpta damen Geishas Unique Sun.

15 Oktober Arrangerade Dansk Mus och Gerbilklubb sin höstgala utställning i Skanderborg. Efter en otroligt lång helg som verkligen sög energi så kom vi äntligen hem! 14/15 Herefords är nu godkända och jag behöver bara ta med mig en till individ som uppfyller teckningskraven för att få varianten uppflyttad från OST till Standard.

17 September Arrangerade Svenska Dvärghamstersällskapet SM utställning i Kallhäll, Stockholm. Det gick ganska bra trots att Campbells är så nytt för mig. Petklas 3:a på min Tsunamis Sirius och standard 2:a junior för min fina Tsunamis Vidar. Vidar fick komma och bo hemma hos Geishas där han kommer till bättre användning för Blue Fawn färgavel.

Själv norpade jag hem SM2-16 vinnaren Snögatans Helledussen, Albino som var bokad sen innan men blev precis avbokad och jag fick den stora turen att få hem honom istället. Tack Ingunn! <3


8 - 10 Juli Arrangerade Alingsås Kaninavelsförening en liten mässa i Nolhaga ishall. Mässan var inte så stor i år, inte på kaninfronten och vi saknade enstaka smådjursföreningar och webbutiker som annars brukar närvara. Jag delade ut skötselråd och informerade om de olika djurslagen och föreningarna som jag är medlem i. Det är alltid kul att träffa människor och svara på frågor, och samtidigt ha ett par djur att visa upp. Bilder kommer!

21 Maj Arrangerade Finska Hamsterföreningen sin jubileumsutställning i Åbo. Jag åkte dit med Birgitta (Golden's) och Marit (CM Hamsters) och vi ställde ett litet gäng dvärghamstrar. Det var första gången jag ställde dvärghamster i Finland, det var lite kul men vi kom fram till slutsatsen att finnarna har en annorlunda idé om hur en campbells ska se ut. Men det var en rolig erfarenhet och jag passade på att prata med ett par andra uppfödare på plats och lära mig mer om campbells typ och utseende då arten är ny för mig att ställa ut.

23 April arrangerade Dansk Mus och Gerbilklubb Danskt Mästerskap 2016 i Givskud. Dansk Mästare i OST klassen blev min fina Tsunamis Cudio, Choklad Hereford med hela 91p!

Jag ställde totalt ut 7st Herefords varav 3st fick tillräckligt mycket poäng för teckningen för att anses godkända i provbedömningen (att flytta upp Hereford som variant från Ostandardiserad till Standardiserad). Så med 9/15 avklarade är steg 1 i uppdömningen snart avklarad. Nu har jag hela sommaren på mig att baka fler fina Herefords!

Den 13:e Februari åkte jag till Kallhäll i Stockholm för Alla hjärtans dag utställning ❤ Trots få dvärghamstrar hemma som var i utställningsbar ålder tog jag med 3 på prov för att testa. Det vore ändå kul att börja prova och lära sig Campbells. Det var supertrevligt att träffa hamsterfolket igen vilket var minst 3 år sedan sist. Avienne knep 2 cert i Standardklass 1 och 2, A-pris i Pet och blev BIS3 Junior pet. Kul att det gick så bra ändå! Även Althea och Zine fick A-pris i petklassen. Vore kul att försöka satsa lite på petklass denna gången så framtida fokus kommer vara att lägga mer vikt på detta. Petklass för ett djurslag som har lite dåligt rykte att vara bitska tycker jag i alla fall är av större vikt än utseendet.

Den 6:e Februari Arrangerade Dansk Mus och Gerbilklubb Slagelse i Danmark. Stort tack alla supertrevliga danskar för en riktigt trevlig utställning Nu jobbar jag vidare med att få upp Hereford i standardklassen. Samtliga 9 jag tog med fick godkänt resultat i provbedömningen med bra marginal och 6st blev godkänt för teckningen. Roligast var att Tsunamis Undine knep junior BIS OS med 97p! Mamma Thura blev också en dommarfavorit.© Tsunamis 2008